Bibliotek

”Den som har en trädgård och ett bibliotek saknar ingenting”

Marcus Tillius Cicero (106 f.Kr. – 43 f.Kr.)

 

Välkommen till Stockholmskretsens bibliotek

Vi har cirka 300 böcker i vårt bibliotek.

Ett litet urval dukas upp när vi träffas på Östermalms Föreningsråd. Du kan välja bland dessa. Du noterar ditt lån på en utlåningslista och förväntas lämna tillbaka böckerna nästa möte. När du lämnar böckerna skriver du upp dem på en återlämningslista

Bibliotekarierna gör urvalet efter säsong och föreläsningsämne. Det är förstås ett begränsat urval som inte kan täcka allas intressen. Men fråga om det är någon bok du saknar på bordet så hämtar vi den om det finns tid och den inte är utlånad.

Saknar biblioteket nya böcker som du vill läsa? Tala om det för bibliotekarierna eller skicka ett mejl till Anita Cederström, anita.cederström@tele2.se, eller Fredrik Vollin, fredrikvollin@gmail.com

Du kan också tipsa om böcker som du vill att vi plockar fram vid nästa möte.

 

Föreslå inköp till biblioteket

Det ges ut många trädgårdsböcker, men riktigt bra fackböcker kan vara sällsynta. Känner du till någon på svenska eller engelska, som är intressant så tala om det för oss. Vi kanske kan köpa den till samlingarna.

 

Hjälp oss recensera nya böcker

Många trädgårdsböckerböcker ser flotta ut, men de är tunna till innehållet. Andra, som har en lägre profil, bjuder kanske på mer kunskap. Hjälp oss skilja agnarna från vetet. Vi söker trädgårdsamatörer som gillar att botanisera i litteraturen och som kan berätta för oss andra här på hemsidan om den nya boken. Hur bra är den för oss amatörer?

Om du vill bli recensent kontakta bibliotekarierna eller någon i styrelsen. Du finner alla adresser under Kontakt.

 

Recensioner

Läs vad andra tyckt om våra böcker!

 

Boklista − sorterad efter titel, kategori och författare