Program hösten 2019

hostprogram-2019-sta-slutl.pdf

PDF för nedladdning.

 

Lördagen den 23 november, 12.30 – ca 15.00

Östermalms föreningsråd, Vallhallavägen 148

Att odla smart i torrt klimat - Roger Holt

Vi minns med fasa den torra sommaren 2018 och hur många växter i våra trädgårdar tog stryk då. Roger Holt, till vardags trädgårdsmästare på Botaniska trädgården Uppsala, berättar hur vi kan odla smart i ett torrare klimat. Det handlar om hur vi med växtval, samplanteringar, bevattning med mera kan anpassa trädgården till mindre vattning.

Anmälan till: inger.palo@gmail.com

Sista anmälningsdag: onsdagen den 20 november.

 

-------

28 november, 18.00 – 20.00

Norrtullsgatan 12 N (Studiefrämjandets lokaler)

Frölistan och latinska namn

Vi går tillsammans igenom frölistan från STA, tipsar varandra om odlingsvärda växter. Vi byter såråd och lär oss lite vetenskapliga namn samtidigt som vi fikar och har det trevligt. Förbered dig gärna med att tänka ut cirka 3 växter du har erfarenhet av att så och fundera på några du är särskilt nyfiken på att lära mer om.

 

Anmälan till: eva.johansson33@gmail.com

Sista anmälningsdag: tisdagen den 26 november.

 

Frölistan för 2019 är nu publicerad på https://www.tradgardsamatorerna.se/wp-content/uploads/2019/11/Fr%C3%B6listaOrginal.pdf.

Vi utgår från listan under kvällen och hjälps åt att hitta goda råd och diskuterar hur olika fröer ska sås och var de kommande plantorna passar bäst.

Lite hjälp kan vi säkert få av Optimal frösådd: https://www.tradgardsamatorerna.se/artiklar/optimal-frosadd-resultat-och-tips-2009/ som Ingemar Björk försett oss amatörodlare med.

Glöm inte att beställa fröer!

 

11 jun 2017