Program våren 2019

Nu är det inga föreläsningar kvar denna vår. Planering för hösten pågår och nytt program kommer till medlemmarna innan midsommar. Men än finns det aktiviteter kvar för den som vill se trädgårdar, köpa växter eller bara umgås med trädgårdsfolk. Välkomna!

----------------------------

Söndagen den 19 maj, kl 11:00 – 14:00

Vårmöte för (nya) medlemmar i Orres trädgård på Ekerö

Tina och Johan Orre visar sin trädgård för nya medlemmar och berättar om hur de förvandlat en igenvuxen skog till en parkliknande trädgård. Den 4000 kvadratmeter stora trädgården innehåller såväl stora perennaplanteringar, woodland, damm som stenparti.Vi bjuder på fika!

Anmälan till: Johan Orre, johan.orre@yahoo.se, senast onsdagen den 15 maj

 ----------------------------

Söndagen den 2 juni. 11.00 – 15.00

Växtmarknad i Bergianska trädgården.

Vårens växtmarknad där våra medlemmar och andra kan boka plats och sälja av sitt överskott av sådder, sticklingar och delningar mm. Ingen avgift för medlemmar. För icke medlemmar och företag 200 kr, betalas på plats. Alla tar med sig eget bord.

Säljare anmäler sig till: Gertrud Sandberg, gertrud.m.sandberg@gmail.com

------------------------------

Torsdagen den 6 och söndagen den 9 juni, 10:00-16:00

Öppna trädgårdar runt Stockholm

Som ni vet ordnades riksmötet 2018 i Stockholm och deltagarna fick möjlighet att besöka flera härliga trädgårdar runtom Stockholm men tiden räckte förstås inte till att se alla. Lyckligtvis kommer de flesta av trädgårdsägarna som deltog återigen hälsa oss trädgårdsamatörer välkomna in i deras trädgårdar. I dokumentet nedan finns mer information, korta beskrivningar av trädgårdarna, adresser och kontaktuppgifter.

oppen-tradgard-6-och-9-juni-2019.pdf

Bilden från Ann-Christine Holmgren & Erik Aronssons trädgård i Tullinge som håller öppet den 9 juni. 

 ---------------------------------

Trädgårdsbesökscirkel 2019

Nu är det dags för cirkel igen! En grupp om c:a 10 personer besöker varandras trädgårdar under säsongen. Du behöver inte ha en "färdig" trädgård men alla måste ta emot ett besök av gruppen. Syftet är att utbyta erfarenheter och att få nya trädgårdskompisar (eller hålla kontakten med gamla) och inte minst att ha det trevligt. Om många vill vara med startar vi flera cirklar.

Anmälan till: Kerstin Pettersson: kerstin.pettersson54@telia.com

11 jun 2017