Program hösten 2018

Föredrag med Holger Hachmann

10 november kl. 10:30, Djurgårdskyrkan, Djurgårdsvägen 74

Svenska Rhododendronsällkapet välkomnar till ett föredrag med Holger Hachmann som driver den kända plantskolan Hachmanns i Barmstedt, Tyskland med fokus på Rhododendron. Förutom dem så finns även ett stort intresse för andra odlingsvärda vedartade växter. 

Holger kommer att tala om Rhododendron och vedartade samplanteringsväxter.

Kostnad 100 kr för medlemmar i rhododendronsällskapet, 120 kr för icke medlemmar. Fika är inkluderat. Anmälan till: lisa@lhform.se

 

 

Lördagen den 17 november, 12:30 – ca 15:00, Östermalms föreningsråd

Hosta - odling, sorter, och mycket mer! Ann-Christine Svensson

Ann-Christine är inte bara ordförande i Västerås trädgårdssällskap. Hon är också en hängiven hostaodlare. Vi får se bilder från hennes vackra trädgård där hon bland annat samlar på denna dekorativa växt. Ann-Christine berättar om odling, förökning, snygga kombinationer med andra växter, var man kan få tag på ovanliga sorter mm. Titta gärna in på hennes hemsida: annchristinevasteras.wordpress.com.

Anmälan till: Gertrud Sandberg, gertrud.m.sandberg@gmail.com

Sista anmälningsdag: onsdagen den 14 november.

 

Lördagen den 15 december, 12:30 – ca 15:00, Östermalms föreningsråd

Livet är för kort för att vara dammfritt, Tom Ericsson

Tom Ericsson, pensionerad lärare och forskare på Sveriges lantbruksuniversitet. Fokus i föredraget är vatten i den lilla trädgården och den naturlika dammen. Målet när Tom skapar vattenmiljöer är att de ska fungera utan avancerad teknik. Toms dammar är tänkta att förutom växter även hysa grodor, salamandrar och andra vattendjur samt att göra det möjligt för områdets igelkottar och fåglar att släcka törsten.

Anmälan till Eva Johansson, [javascript protected email address]

Sista anmälningsdag: onsdagen den 12 december.

- - - - - -

 

 

 

 

 

Sällskapet trädgårdamatörernas medlemmar har fått ett erbjudande från tidningen Natur&Trädgård:

I Natur&Trädgård är det fokus på odling och trädgård där specialister kunnigt och ingående skriver om sina områden. Det finns också plats för trädgårdens djurliv där allt från myror till rådjur och fåglar beskrivs. Däremot hittar ni inga ”hemma-hos-reportage” eller inredningstips för trädgården i den här tidningen. Lär gärna känna den lite mer på på www.naturochtradgard.se

Natur&Trädgård är i A5-format och fyller väl sin plats i bokhyllan. Den är alltid på hundra redaktionella sidor och är helt fri från annonser. Den utkommer med fyra nummer om året: i mars, juni, september och december. Ordinarie prenumerationspris är 279 kronor för fyra nummer (butikspris 316 kr). Nu erbjuder vi tidningen till era medlemmar för bara 222 kronor.

Följ länken https://naturochtradgard.prenservice.se/KodLandning/Index/…, eller gå in på naturochtradgard.prenservice.se och ange internetkoden Förening2018.
Vill ni ha senaste skördenumret ska ni starta prenumerationen med nummer 3.

 

Höstens program för nedladdning:

hostprogramm-2018-vers-2-.pdf

 

11 jun 2017