Inreseträdgårdar

På väg till riksmötet kan du besöka en eller flera inreseträdgårdar.

Trädgårdarna är öppna 11.00 - 16.00.

Om du kommer norr ifrån kan du besöka:

Kjell och Anna-Karin Silver,

Brunnby 104, Örbyhus.

Trots styv lera, långa vintrar och extrem sommartorka odlar makarna Silver över tusen olika slags träd och buskar på friland i sin samlarträdgård på den vindpinade slätten i Norduppland. Merparten av dem påstås vanligen inte vara härdiga i zon 4. De hoppas kunna inspirera andra att också ta ut svängarna lite mer och våga tänka nytt. Även flera stenpartier och woodland. Viss försäljning.

Vägbeskrivning: Sväng av E4:ans avfart 191 mot Örbyhus. Efter 6 km, sväng höger mot Uppsala. Efter cirka 800 m, sväng vänster ner på den lilla grusvägen intill den döda asken. Följ vägen 300 m och parkera utanför det röda staketet.

 

Renate & Yngve Quist,

Össebyvägen 33, 184 33 Åkersberga

Vår tomt som är på 970 kvm i två etage med en slänt, försöker vi få att blomma från tidig vår till sen höst. Välkomna hem till två trädgårdsamatörer med ett brinnande intresse för det som för oss alla samman. Växter!

 

Om du kommer söderifrån kan du besöka:

Kerstin & Lasse Ullvik,

Fågelviksvägen 176, 134 64 Ingarö

Vi började omvandla en stenig skogsbacke 2004. Hittills har vi anlagt ett arboretum med bl. a. kejsarträd, turkisk trädhassel, rödblommande hästkastanj, trollpil,skenkamelia och brokbladigt tulpanträd. I ett betularium frodas Betula chichibuensis, rödbladig svartbjörk och några björkar till. Ett rosarium har vi med mer än 100 olika sorter bl. a. flera olika Rosa helenaehybrider. Ingen samlarträdgård dock, vilket jag brukar exemplifiera med att vi har 130 pionplantor men bara ett trettiotal sorter varav vi kan namnet på tre. En magnolialund och en hel del rododendron får också plats. Äppelpergola finns, fruktträdgård och örtagård håller på att ta form. Här finns fler bilder och information om trädgården.

 

Carita och Bertel Nordén,

Jakob Borgmästares Väg 49, 152 40 Södertälje

Villaträdgård från 40-talet, omgjord under dom senaste 25 åren. Här finns många stora perennarabatter med bl. a pioner, hosta och iris och många andra perenner. Här finns också stenpartier, torvpartier och flera små vattenspeglar med olika utformning. Dessutom ett stort antal buskar och träd, rönnar, lönnar, magnolior och en del barrväxter. En varierad trädgård med stort sortiment. 

 

Ingrid och Lars Gustafsson,

Norrängsvägen 50, 14143 Huddinge.

En väl utnyttjad trädgård på 960 kvadratmeter med ett par små dammar och några spännande rum. Ett trivsamt växthus, en praktfull japansk lönn och många sorters hostor, pryder denna genomtänkta trädgård.