Programsida

Program vår och sommar 2021

Föredragen sänds direkt via tjänsten Zoom. Allt du behöver för att kunna vara med är en dator, iPad (eller liknande) eller en smarttelefon och förstås internetuppkoppling. Det behövs ingen särskild programvara. När du anmält dig och betalat så får du en länk via

e-post och all den information du behöver för att kunna se och lyssna samt ställa frågor till föredragshållaren. Avgiften för föredrag via Zoom är 50 kr. Betalning sker via swish: 1233467982.

Vi vill ha din anmälan senast två dagar innan föredraget.  

Du anmäler dig till stina.l.persson@bredband.net via e-post. Lämna ditt telefonnummer så att vi kan kontakta dig om det blir någon ändring. Vid förhinder är det viktigt att du avbokar.

 

 

Lördag den 30 januari 13.00 - 15.00

Grön och skön trädgård året om - Christian Brown.

Med bra planering och växtval kan din trädgård bli grönskande och intressant året om. Inte bara barrväxter utan också vintergröna perenner, en och annan vinterblommare, vackra höstfärger, spännande bark och vintersiluetter. Christian Brown är trädgårdsmästare på Zetas under vår och höst och undervisar på trädgårdsmästarutbildning på vintern. Han har lovat att uppdatera detta föredrag ifall någon hört det i annat sammanhang så att alla ska hitta något intressant och nytt.

Plats: Zoom, länk kommer efter anmälan.

Pris: 50 kr via swish till 1233467982

Anmälan senast: 28 januari

Anmälan till: Stina Persson, stina.l.persson@bredband.net

---

 

Lördag den 27 februari 13.00 - 15.00

Allt om frösådd - Owe Jaktlund

Owe känner vi alla igen från många spännande och kunskapsstinna artiklar i Trädgårdsamatören under åren. Att han också sår många sorters växter till den egna trädgården och till försäljning på växtmarknader var kanske inte så svårt att räkna ut. Nu har Owe lovat att dela med sig av sin mångåriga kunskap och erfarenhet på området i ord och bild. Så bänka dig vid datorn med papper och penna. Nu gäller det att hänga med!

Plats: Zoom, länk kommer efter anmälan.

Pris: 50 kr via swish till 1233467982

Anmälan senast: 25 februari

Anmälan till: Stina Persson, stina.l.persson@bredband.net

---

 

Lördag den 27 mars 13.00 - 15.00

Årsmöte och medlemmars trädgårdsbilder

Kallelse och dagordning för årsmötet finner ni i programbladet.

Samtliga handlingar till årsmötet kommer att publiceras på webbsidan och kan beställas via e-post till [javascript protected email address].  

Anmälningslistan kommer utgöra röstlängd. Vi kommer i början av mötet ordentligt gå igenom hur omröstningar går till.

Efter årsmötet kommer några medlemmar visa bilder och berätta om sin trädgård, en favoritrabatt, en speciell växt eller en händelse som är trädgårdsrelaterad. Är du en av dem som vill berätta om något? Mejla till [javascript protected email address].

Plats: Zoom, länk kommer efter anmälan.

Pris: Ingen avgift

Anmälan senast: 25 mars

Anmälan till: Stina Persson, stina.l.persson@bredband.net

---

Lördag den 17 april 13.00 - 15.00

Ormbunkar - upptäck, fascineras, odla - Anton Sundin

Boken ”Ormbunkar” utnämndes till Årets trädgårdsbok 2020 av Gartnersällskapet. Författaren bakom boken är Anton Sundin, trädgårdsmästare och trädgårdsingenjör. Nu berättar han för oss om den uråldriga växtens botaniska och formskapande värld men också om härdighet och konsten att odla den. Anton ger tips om ormbunkar för olika miljöer och förslag på spännande samplanteringar.

Plats: Zoom, länk kommer efter anmälan.

Pris: 50 kr via swish till 1233467982

Anmälan senast: 15 april

Anmälan till: Stina Persson, stina.l.persson@bredband.net

---

Söndag den 16 maj

Trågkurs hos Gun Skybrand

Är du nyfiken på hur man tillverkar lätta tråg?

Välkommen på en endagskurs hemma hos Gun Skybrand. Vi köper

in material som du betalar på plats. Ett mindre tråg kostar 100 kr i materialkostnad och därutöver tillkommer en kursavgift på 75 kr.

Ta med dig en egen form. Formen kan vara en plastbalja, frigolitlåda eller någon annan form med de mått du tänkt dig. Du behöver bara den yttre formen. Plasthandskar och skyddande kläder är också nödvändiga. Det tar ett antal timmar så ta gärna med dig lunchkorgen. Fika ingår i kursavgiften.

Anmälan till: Gun Skybrand, tel 0708-788 039 eller e-post: gun.skybrand@telia.com. Max antal personer 8 eller 12 (beroende på eventuella restriktioner och utrymmet i trädgården!)

Adress får du efter anmälan.

---

 

Söndag den 6 juni 11.00 - 15.00

Växtmarknad - plats annonseras på webbplatsen och i

Facebookgruppen.

Vi hoppas förstås att vi ska kunna vara på Bergianska men vågar inte lova det. Om det inte är möjligt ska vi göra allt för att hitta en annan lämplig plats. Medlemmar är välkomna att sälja växter från sin egen trädgård, frösådder och delningar. Ingen avgift för medlemmar. Icke medlemmar betalar 200 kr på plats. Ta med eget bord.

Anmälan till: Gertrud Sandberg, gertrud.m.sandberg@gmail.com

---

Onsdagen den 25 augusti, 18.00 - 19.30

Nya medlemmars möte hos Gun Skybrand i Tallkrogen.

Gun bjuder in till en träff för att du som ny medlem (övriga medlemmar är förstås också välkomna) ska få en möjlighet att bekanta dig med vår verksamhet under trevliga former. Under kvällen blir det fika och mycket prat om växter samt en tur i Guns trädgård! Att få möjlighet att lära känna andra medlemmar och utbyta erfarenheter gör att kommande möten, kurser och resor m.m. blir roligare och något att se ännu mer fram emot.

Välkommen till denna trädgårdsträff.

Anmälan till: gun.skybrand@telia.com, tel: 0708-789 918.

Anmälan senast: 20 augusti