Resor 2019

Lördagen den 25 maj, kl 08:00 – c:a 19:30

Trädgårdsresa till trädgårdar i Uppland.

Vi samlas i bussterminalen vid Centralen. Vår resa och avgångsgate annonseras på TV-skärmar bland de övriga resorna. Den brukar annonseras som ”Trädgårdsamatörerna”.

Bussen avgår kl. 08.00. Vi beräknar hemkomst c:a kl. 19.30

Resan kostar 300 kr. Lunchkostnad tillkommer. Ta gärna med eget förmiddagsfika.

Bussen tar oss till tre ganska olika trädgårdar. Veronica Axelsson och Stefan Jonsson i Upplands Väsby välkomnar oss i sin villaträdgård som var besöksträdgård under riksmötet i somras (se beskrivning i TA 1-2018). De erbjuder mot liten kostnad morgonfika om intresse finns.

Kjell och Anna-Karin Silver väntar oss i Vendelbygden norr om Uppsala. De har hållit föredrag hos oss om sin passion för buskar och träd. Mängder av arter och sorter odlar de i ett ganska öppet landskap med lerjord.

Henning Bohne tar emot i sin fina trädgård vid sjön Erken där vi också kan köpa pioner. Henning har ett stort sortiment (har bl.a. tagit över Piongubbens sortiment) och han sålde en del hos oss vid pionföredraget i oktober 2018.

Vi besöker även Kröns handelsträdgård på Väddö och äter en god lunch i gammal herrgårdsmiljö i Österbybruk.

Anmälan och vidare upplysningar: karl-erik.lidberg@comhem.se tel: 0739-17 12 31

Anmälan är bindande. Då du anmält dig och fått bekräftelse om en plats måste du senast den 1 maj sätta in avgiften på kretsens plusgiro nr 36 23 59-2

 

________

Lördag 27 -söndag 28 maj 2017 gjorde föreningen en mycket lyckad bussutflykt till Värmland.

Vi besökte bland annat Stolpens handelsträdgård och flera fantastiska privata trädgårdar. Några bilder från resan nedan.